Location: Highbury & Islington, London

Client: Benita Bakery Ltd

Services provided: Planning permission/ shopfront 

 

Benita Bakery

Architecture/ Shopfront

Planning permission for a single-storey extension and shop front alterations to Bakery.

Planning permission was granted for a single-storey extension to the rear that infill’s an existing yard and installation of an air conditioning unit on the flat roof at the rear ground floor level and alterations to the shop front. The property is locally listed Grade A and is located within the Upper Street North Conservation Area, therefore special consideration was taken to preserve the character and appearance of the conservation area.

AG design proposed the addition of a single-storey rear extension and the internal renovation of the unit thus creating a more usable ground floor that is better connected from front to back.