Location: Canary Wharf, London

Client: Max Davitt/ GT Leaseholding Ltd

Services provided: Concept design, Interior design & Planning

 

Isle of Dogs Cafe

Interior/ Shopfront

Design of coffee shop with interior and shop front design and associated planning application for a change of Use (USE A3) and advertisement consent.

AG design was successful in getting planning permission for a new café in Canary Wharf. The brief was particularly challenging as the site located at the intersection of the main east/west route across the Millwall Dock and the linear north-south route along the Dock’s eastern edge, with the bulk of Canary Wharf on the western side and the parks and local district centre at Cross harbour to the east. The site constraints are what helped us guide the design.

The resultant design was a direct response to the site. The surrounding area is characterised by modern buildings and this area has changed dramatically over the last 30 years. It is worth highlighting the impact that the dock has on the area as this is also reflected in the design. The proposal retains the existing facades but replaces the fixed glazed system of the west elevation with a sliding-folding system maintaining the same grid. This allows the entire facade to be opened up completely and create a panoramic view of the dock. The proposed coffee shop provides an opportunity to help define and animate this part of the Dock and to enhance the areas legibility. The proposal also provides a seating area that will be benefited from large glazed windows/doors, a coffee bar, storage and male, female toilets.